VEDNO, VEDNO poslušaj sebe, sledi svojim sanjam, pa tudi če je cel svet proti tebi, pravi …

… Tjaša Vodeb … grafična oblikovalka in absolventka arhitekture, ki se je odločila, da bo namesto standardne poti po zaključku šolanja, raje izbrala tisto, ki sta jo začrtala njena strast in srce.

Preberite si njeno zgodbo v spodnjem zapisu.

Življenje me pelje skozi vse mogoče preizkušnje, take in drugačne, težje in lažje, a vedno pridem do spoznanja, da je vse MOGOČE, če si nekaj res močno, močno želim in sem za to pripravljena delati.

Sem Tjaša Vodeb, grafična oblikovalka in absolventka arhitekture, v zadnjem času pa predvsem oblikovalka nakita z veliko znanja in s pozitivnim pogledom na svet, ki sem tukaj za vse vas, ki si upate biti drugačni in želite zasijati še bolj unikatno z unikatnim nakitom Myunikat, a moja pot do tukaj je bila vse prej kot bleščeča.

Skozi življenje sem na vsakem koraku šolanja sledila svojim sanjam, si jih z veliko vztrajnosti in močne volje tudi uresničila, a sem na koncu ugotovila, da sem vseeno nesrečna. Vse skupaj je v nekem trenutku zgledalo kot narobe svet, a danes sem tukaj in to vam pišem z razlogom, ker sem si upala reči DOVOLJ je in slediti svojim, a popolnoma drugačnim sanjam.

Toliko let šolanja in študija, jaz pa sem se kar naenkrat odločila za drugačno in unikatno pot, polno svobode, a brez varnosti in takrat brez jasnega cilja kako naprej. Seveda, vsi so me imeli za noro, za neodgovorno, za posebno in še bi lahko naštevala. A na vse to se nisem ozirala in šla svojo pot pogumno naprej.

Na tej poti pa sem se velikokrat znašla v težavah in brez prave podpore, a NIKOLI nisem obupala, tudi takrat ne, ko sem bila nekaj kilometrov pod zemljo.

Na trenutke je sicer zgledalo grozno in zelo težko, a sem VEDNO, ampak res VEDNO našla veliko oporo v planerju Ustvarjam sanjsko leto, v različnih seminarjih, knjigah in v vseh ljudeh, ki so verjeli vame, ko sem se sama popolnoma izgubila. A skozi vse te preizkušnje sem sama sebi večkrat dokazala, da sem DOVOLJ samo jaz in da lahko uspem ter dosežem vse, kar si želim.

Odkar obstaja planer Ustvarjam sanjsko leto je bilo skupaj z njim osvojenih že ogromno manjših in tudi večjih ciljev, a meni je od vseh najbolj pomemben ta, da sem lani zbrala pogum in se javno izpostavila, ne glede na to kaj si bodo drugi mislili o meni.

Tako sem poleg ustvarjanja nakita, začela tudi s pisanjem osebnih blogov – Blogov brez zavor, pisala sem o vseh svojih strahovih in kako sem se soočala z njimi. S svetom sem tako začela deliti svojo ranljivost in jim s tem sporočila, da sem tudi jaz samo človek kot vsi ostali, samo da sem si izbrala malo drugačno pot, na kateri me vsak dan spremljajo novi izzivi.

Preprosto se nisem zavedala svoje vrednosti in vsega znanja, ki ga imam. Vse to se mi je zdelo samoumevno in tega nisem znala ceniti, dokler mi niso določeni ljudje odprli oči. Zato bi v tem trenutku rada izpostavila zame izjemno pomembne osebe, ki so mi pomagale, da sem zopet spoznala pravo in unikatno Tjašo. To so Lenja Faraguna s Poletno šolo pisanja in trenutno Moderno akademijo marketinga, Špelca Morojna z dogodkom Bodi obilje Bled, ter Bodi sprememba, kjer sem bila pred kratkim tudi njega gostja, Zori Jakolin, ki mi je dala priložnost, da sem stopila na oder in imela svoj PRVI javni nastop pred množico ljudi, ter Aneja s svojim planerjem in svojo zgodbo o uspehu.

Ko sem spoznala različne ljudi, z različnimi zgodbami sem si rekla, če so lahko uspeli oni, lahko uspem tudi jaz, saj nisem nič drugačna in nič manj vredna od njih. Imam pa svojo pot, svoje znanje, ki ga lahko na vsakem koraku izkoristim v svoj prid. A tukaj se je vse skupaj šele dobro začelo in ko danes gledam eno leto nazaj vidim, da se je vse zgodilo ob pravem trenutku, s pravimi ljudmi in s pravim razlogom.

V tem času sem tudi spoznala, da imam izjemno močno intuicijo, ki me vedno pelje po pravi poti in prav zaradi nje velikokrat in ob pravem trenutku skačem iz moje cone udobja, saj si želim dokazati da zmorem, da znam in da si želim iti samo še naprej.

Seveda me kdaj pa kdaj ustavi tudi strah in se ob tem sprašujem vse mogoče, a se z mojim notranjim kritikom kar hitro zmenim kako in kaj se bo odvijalo naprej in kaj vse bom naredila, da bo moj strah minil.

Spoznala pa sem tudi, da včasih res v nekem trenutku ne naredim nekaj, kar mi drugi pravijo, da je dobro zame in za moj posel, a to ne pomeni, da jih ne poslušam, da tega nočem ali da se tega bojim. Preprosto čutim, da mora priti pravi trenutek, saj moram začutiti, da to kar naredim, da za tem tudi stojim.

Delati nekaj kar je moderno, kar je top pri meni ne vžge najbolj, saj sem že od nekdaj drugačna in moje mnenje je: »Zakaj pa bi pa morala biti tako kot vsi ostali, zakaj pa ne bi naredila drugače, po moje in po mojem vrstnem redu?!?« Bistveno je, da vem kaj moram narediti in kako moram narediti, čas za to pa izberem sama.

Na tej poti pa mi je zelo veliko pomagal tudi planer Ustvarjam sanjsko leto, saj sem se prav zaradi njega začela še bolj zavedati, da moram ceniti vse majhne stvari, majhne korake in biti hvaležna za vsak dan, za vse možnosti in priložnosti, ki mi jih ponuja življenje.

S planerjem se je zelo spremenil tudi moj pogled na svet, umirila sem svoj vsakdan, nanj gledam veliko bolj pozitivno in v vsaki situaciji/preizkušnji najdem sporočilo, ki mi je bilo poslano skozi njo. Naučila sem se brati sporočila iz okolice in v pravem trenutku narediti prave stvari.

Čeprav se danes, po vseh teh doseženih ciljih počutim odlično in sem hvaležna sebi, da sem se poslušala, da sem sledila vsemu, pa se nikoli nisem nehala učiti in raziskovati sebe.

Tako se vsak dan soočam z novimi izzivi, o sebi spoznavam nove stvari, povezujem sedanjost in preteklost, ter odpravljam vso bolečino, ki se mi ob določenih situacijah še pojavi.

Vem pa, da je bilo VREDNO narediti vse to, saj biti vzor nekomu drugemu, mu polepšati dan, mu pomagati, mu stati ob strani in ga razumeti, ni boljšega in lepšega občutka.

A ko sem vse skupaj začela, sem bila drugačnega mnenja, saj sem si velikokrat rekla: »Kdo bo sploh bral to kar pišem, koga bom sploh zanimala in koga inspirirala?« A zgodil se je zelo velik preobrat, doživela sem nekaj povsem drugega, saj so mi pisali različni ljudje, zahvaljevali so se mi, pisali so mi svoje zgodbe in to mi je dalo novo upanje, da lahko tudi jaz spreminjam svet na boljše.

Ni pomembno kam piha veter. Pomembno je kako odprete svoja jadra in plujete po odprtem morju

Prav to je zame prava SVOBODA, po izražanju same sebe in če jo potrebujete tudi vi, ste na pravem mestu, saj smo si zelo podobni. In prav zato sem tudi ustvarila svojo blagovno znamko za unikatni nakit Myunikat, ker svetu želim ponuditi nekaj več. Želim si, da bi skupaj z unikatnim nakitom začutili posebno energijo, svobodo in da še bolj zasijete, na delovnem mestu, ob vsakodnevnih opravkih ali svečanih dogodkih.

Vsi moji unikatni izdelki so izdelani ročno iz Polimerne gline (>> Fimo mase) in so namenjeni

VAM, ki ste DRUGAČNI, POSEBNI in UNIKATNI!
Vam, ki ste veliki ljubitelji SVOBODE, ki ste odgovorni za svojo SREČO.
Ljubite SEBE in drugim dajete LJUBEZEN, ter ste 100% prepričani v svoj USPEH!

A skupaj z vsakim kosom unikatnim nakita prejmete VELIKO več kot samo izdelek. Zraven vam podarim še majhen košček svojega srca, delček svoje duše in svojega življenja. Z njimi dobite tudi sto in sto ur mojega eksperimentiranja, izobraževanja, poizkušanja in včasih tudi razočaranja. Dobite moje dneve, tedne in mesece frustracij, ter momente čiste sreče in zadovoljstva. A vse to samo zato, ker svoje delo in poslanstvo obožujem iz dna srca, ter tako z največjim veseljem svojo SREČO delim tudi z VAMI!

Želim pa sporočiti vsem, ki sedaj to berete, da VEDNO, VEDNO poslušaj sebe, sledite svojim sanjam, pa tudi če je cel svet proti vam. Zavedajte se, da je vaša sreča in vaš uspeh odvisen zgolj in samo od vas! Vi ste dovolj, da hodite po svoji poti, do svojega cilja.

Tjaša Vodeb, http://myunikat.si/

Vsak teden se bo v tej kategoriji pojavila nova zgodba, katera upam, da vam bo dala moč in voljo in vam pokazala, da je mogoče in da lahko tudi vi dosežete vse, kar si želite in za kar ste pripravljeni delati. Čisto vse!!

Se beremo spet kmalu!

Vse že objavljene zgodbe so na voljo tukaj.