Močnejši ste kot katera koli prepreka, ki jo vidite pred seboj. Ne glede na to, kako frustrirano, žalostno, jezno, obupano se počutite, obstaja vedno pot ven iz tega. V vsaki situaciji, ki nas doleti, se lahko odločimo za moč ali nemoč.

Vedno obstaja rešitev, za katerikoli izziv, ki nam pride na pot. Kar nas drži nazaj, da tega ne vidimo, je pogostokrat samo pomanjkanje upanja in vere, da lahko to pot sploh najdemo.

Zastoji na poti do življenja po našem načrtu so neizogibni, ampak vedno obstaja pot, da dosežemo to, kar si želimo doseči, čeprav se nam kdaj zdi vse tako zelo daleč in težko.

Vedno obstaja pot, če se odločite, da jo boste poiskali. Vedno. Tudi, če vam kdaj statistike in številke kažejo čisto drugače.

Odpirajte vrata, trkajte, preizkušajte in ena se bodo sigurno odprla. Morda ne takoj, ampak se bodo. Vztrajajte. Sredi napak in strahu so vedno skrite nove priložnosti, ki čakajo, da jih zajamemo.

Vedno obstaja pot, le stopiti morate nanjo. Ni dovolj, če jo boste samo gledali. Pokažite ji, da mislite resno, da ste pripravljeni delati zanjo in za spremembe, ki vam jih je pripravila.

Tudi, če smo bili kdaj neuspešni pri dosegu določenega cilja, lahko vedno najdemo alternative – druge, stranske poti – ki nas ponovno postavijo na pot do naših želja. Vedno obstaja pot, da dosežemo katerekoli sanje, če smo zanje pripravljeni delati.

Ne sprijaznite se s povprečnostjo. Ni vam namenjena. Ne sprijaznite se z “Saj sem v redu. Ni mi hudega.”. Nehajte biti ujetnik teh stavkov. Namenjeno vam je sijati, se smejati, zajemati življenje s polnimi pljuči, si reči “Ljubim svoje življenje in se počutim noro dobro!”.

Ja, seveda se bodo pojavile tudi distrakcije in okolica nam bo dala svoje nenapovedane izzive, ampak vedno bo obstajala tudi pot  ven iz tega. Tudi, ko se bo pojavil kakšen problem, ki ga bo na prvi pogled nemogoče rešiti, bo poleg njega korakala tudi rešitev te uganke.

Ampak pozor – izrazito pomembno je tudi to, da pritoževanje, obtoževanje in upravičevanje odstranite iz svojega slovarja, drugače ne boste videli nobene poti, še manj pa rešitve.

Ste že srečali koga, ki se nenehno pritožuje nad svojim življenjem? Osebo, kateri ni nič prav – ne to, kje živi, kaj ima, kaj se dogaja v politiki, kakšno je stanje ekonomije po svetu, kaj je kdo rekel, kaj si kdo misli in se nato sprašuje, zakaj ji ne gre nič po načrtih. Če boste iskali negativno bo to vse, kar boste našli. Če boste iskali probleme, boste našli probleme. Če boste iskali jezo, se bo radost skrivala pred vami.

Po drugi strani, če boste začeli iskati nove priložnosti, potem jih boste našli. Če se boste posvetili vzpostavljanju novih navad, jih boste osvojili. Če boste dali prednost hvaležnosti, vas bo le-ta še bolj nagradila.

Osredotočite se na to, da vedno obstaja pot na kateri se nahaja nekaj najboljšega, kar se vam je kadarkoli zgodilo v življenju. Ne ustrašite se! Tudi če bo delovala malo luknjasta, grbinasta in vas bo malo premetavalo levo desno – vztrajajte in prišli boste do svojega cilja.

Verjemite tudi, ko bi najraje odnehali in ne vidite nikjer več nobenega smisla.

Lahko vam uspe! Lahko postanete bolj samozavestni. Lahko izboljšate svoje rutine in navade. Lahko vzljubite svoje telo. Lahko dosežete tiste sanje, za katere vam vsi pravijo, da so nore in nemogoče. Lahko najdete dodatne minute v dnevu. Lahko postanete bolj organizirani. Lahko premagate svoje strahove in nadaljujete pot navkljub njim. Lahko zmanjšate svoje negotovosti. Lahko izboljšate svoje zdravje. Lahko ste inovativni, vztrajni, odločni. Lahko zadihate in vzljubite življenje.

Vedno, VEDNO obstaja pot, če smo jo pripravljeni videti in nato vztrajno hoditi po njej. 😉