Ne moreš se je dotakniti, a vpliva na to, kako se počutiš. Ne moreš je videti, vendar želiš si, da bi bila tam, ko se pogledaš v ogledalo. Ne moreš je slišati, kljub temu pa je s teboj, ko govoriš ali misliš o sebi.

Kaj je to? Samozavest.

Kaj vidiš, ko se pogledaš v ogledalo?

Kakšno sanjaš, da bi bilo tvoje življenje?

Če bi sama imela možnost iti nazaj v preteklost in se srečati v trenutku, ko je moja duša najbolj trpela, je vse, kar bi si naredila to, da bi si podarila en velik objem. En velik močan objem, da bi lahko sebi, kot mali deklici povedala, da je ljubljena, da je posebna, da jo svet potrebuje in da je ne bi zamenjala za nič na svetu. Povedala bi ji, da jo bodo te solze naredile močnejšo, da ni potrebe, da se skriva in se ji zahvalila, ker s takšno hrabrostjo prenaša vse, ob čemer bi se lahko spotaknila. Pohvalila bi jo, ker se ne ustavlja, ker vedno ohranja upanje in nadaljuje pot. Ker tudi če misli, da stoji na mestu, vztrajno išče rešitve, ki jo bodo nekega dne pripeljale do tiste sreče in miru, ki ju tako išče.

22 let nisem tega verjela. Verjela sem samo, da sem nesposoben, tečen, egoističen, razvajen, ničvreden izmeček, kateri si zasluži, da ga drugi tako teptajo.

Zdaj vem, da to ni res. Končno se počutim super v svojem telesu. Končno se ne več same sebe zaničujem. Končno je smeh pristen in ne več tam, kot nekoč, samo, da zakrije notranjo bolečino.

Nimam časovnega stroja, da bi se lahko zapeljala v leto 1996 in si povedala vse te besede. Da bi si dala upanje, ko sem ga najbolj potrebovala. Ko nisem videla več smisla, da bi še obstajala na tem planetu.

Imam pa zdaj možnost, da to upanje podarim vam. No, še nekaj več kot upanje. Da vam podam zemljevid in lučko, ki vas bosta vodila po poti, kjer boste ponovno odkrili zakaj svet potrebuje vaš sijaj. Da boste tudi vi končno zadihali s celimi pljuči in si na glas rekli “Rada se imam!!!”. Želim slišati vaše zgodbe o uspehu in videti znotraj vaših oči spet tisto unikatno iskrico.

Rada bi vas objela in vam zaupala vse, kar bi povedala sebi pri svojih desetih letih in mislim, da sem našla način, kako to narediti. 🙂

Odgovor: program Nehaj se skrivati. Zasij – 30 korakov do večje samozavesti. Vanj sem zložila vse korake, za katere verjamem, da vodijo do urjenja mišice samozavesti. Tiste mišice, ki dosti časa sploh nisem vedela, da obstaja, sem pa po njej noro hrepenela. Več o njem tukaj.

Dovolj let ste že čakali, skrivali svoje talente, bili tiho, zamujali priložnosti, puščali drugim, da ravnajo z vami, kot jim je volja. Naredimo temu že enkrat konec?

Vi ste vredni. Vi ste pomembni. Vi si zaslužite srečo. Vi ste čudoviti.

Mi dovoliš, da še tebi pokažem ta del tebe?