Neviden: tisti občutek, ko se počutiš popolnoma sam, tudi če te obkroža gruča ljudi. Neviden: ko si želiš narediti in povedati toliko stvari, kljub temu pa se počutiš prezret kadarkoli spraviš kakšno besedo ven iz sebe. Neviden: ko so tvoje želje postavljene na zadnje mesto in ko misliš, da ne more biti še hujše, to tudi postane, in zgleda, kot da to nobenega ne briga.

Ali se včasih – ali pogosto – počutite, kot da ste odeti v plašč nevidnosti? Sama sem se več let počutila tako, zraven pa se spraševala, zakaj me ljudje ne slišijo ali vidijo.

Bila sem nihče. Oziroma vsaj tako sem mislila.

Zjutraj sem se zbudila in upala, da mi ne bi bilo treba sploh živeti in biti spet tarča posmeha. Upala sem, da jaz ne bi bila jaz. Da ne bi bila tako čudna, grda, neumna in nesposobna. Verjela sem, da moje mnenje ni pomembno in da iz mene ne bo nikoli nič.

Nato pa sem ugotovila, da glavni razlog, zakaj je temu tako, zakaj se vsi obnašajo do mene, kot da me ni tam, je bil preprosto ta, da sem sama sebi bila nevidna, drugi ljudje so samo zrcalili moje obnašanje.

Če se slučajno tudi sami ubadate s takšnimi občutki, kot sem se jaz nekoč in mislite, da ste nevidni ter da vas nihče ne spoštuje, potem poslušajte to.

Res je, kot otroci nismo imeli ne moči in ne znanja, da bi se lahko uprli negativnemu vplivu okrog nas in vsemu, kar se nam je nekoč dogajalo. Prav tako je neizogibno dejstvo tudi to, da smo v veliki meri ogromno vzorcev prenesli tudi v odraslo dobo.

Imate pa zdaj eno prednost, ki jo lahko uporabite sebi v prid.

Se zavedate, da točno trenutek, ta dan, to leto imate toliko več izkušenj, kot ste jih imeli 2, 5, 10 ali celo 20 let nazaj? Vaši možgančki so se razvili in napolnili z novim znanjem. Postali ste močna oseba, ki lahko uteče izven oklepa, ki si ga je ustvarila sama s pomočjo drugih. In to kadarkoli želi.

Vse, kar morate storiti je pa samo, da začnete tudi temu verjeti.

To pa je lažje napisati, kot storiti, je tako?

Da bi lahko videli svojo veličino, morate najprej krepko očistiti tista očala, ki jih nosite in ki so se zamazala s prepričanji, da niste dovolj dobri, lepi, pametni, prijazni, … (poljubno dodajte ostale trditve)

Dokler bodo ta očala gori, boste še naprej gledali skozi filter preteklosti.

Zdravo samospoštovanje se težko razvije, če ne moremo pustiti preteklosti za sabo. Podoživljanje in spominjanje dogodkov, ki so trgali našo samozavest, jo potiskata samo še nižje. Opuščanje preteklosti ne pomeni, da jo moramo zakopati ali pozabiti.

Opustitev preteklosti pomeni, da popredalčkamo svoja čustva in pregledamo, kje so nastala, jih sprejmemo in nato ukrepamo tako, da začnemo spreminjati sebe, svoje odzive in svoje vedenje ter posledično izboljšamo tudi svoje počutje v zdajšnjem trenutku.

Ne moremo gledati nazaj in hoditi naprej, ker slej ko prej se bomo nekam zaleteli. In če se počutite, da ste obtičali, potem se je to že zgodilo.

Če želimo izboljšati svoje življenje na katerem koli področju moramo pogled usmeriti naprej, proti prihodnosti. Preteklost je bila in je ne moremo spremeniti. Lahko pa spremenimo svojo prihodnost s svojimi dejanji iz sedanjosti.

Stvari in razmišljanje se ne bodo izboljšali sami od sebe.

Ni potrebe, da verjamete vase. Ker veste kaj, tudi jaz, ko sem začela odstranjevati umazanijo iz očal, nisem verjela vase. To so se mi zdele preprosto nemogoče sanje. Imela sem pa čudovito mentorico, ki mi je preko svojih programov in objav vlivala upanje, da obstaja nekaj lepšega izven sten, ki sem jih zgradila okrog sebe. Sten, katere sem mislila, da me ščitijo, v bistvu pa so me delale še bolj nesrečno.

Moja naloga danes je, da podajam to znanje naprej in ravno zato sem tudi sama postala virtualni coach, ki verjame v vas, dokler ne boste sami dovolj močni, da boste verjeli vase.

Preprosto ne moram biti tiho. Vsaj ne po tistem, kar sem ugotovila.

Eno stvar pa vseeno potrebujem od vas. In to je ODLOČITEV. Ker veste kaj, lahko vam dam vso teorijo, vaje, miselna vprašanja, video treninge, vendar ne morem pa delati namesto vas. Nope. Ta opcija ne obstaja niti znotraj spletnih delavnic, niti kjerkoli drugje.

Samo vi ste tisti, ki lahko delate korake. Jaz sem samo tukaj, da vam pomagam zgraditi nove močnejše in zabavnejše temelje.

In če slučajno mislite, da nimate časa, potem se raje vprašajte ali res imate toliko časa, da pregledate sto in eno stran o tem, kako priti do večje samozavesti in zdravega samospoštovanja? Da analizirate milijon različnih nasvetov, ki se pojavljajo na internetu in YouTube, ki ni nujno, da delujejo in pri tem izgubljate zares dragocen čas?

Kliknite spodnjo povezavo in preberite več.